Културните коридори на Югоизточна Европа - Heritage:ESPRIT

Клиент: Асоциация за културен туризъм
Уебсайт: seecorridors.eu
Статус: онлайн
Дата на завършване: 14.11.2008
Категория: Информационен уебсайт, Интерактивна карта
Поддръжка: 2006-2009

Уебсайтът е стартиран през 2006 г. като пилотен проект на Асоциацията за Културен Туризъм, осъществен с подкрепата на Правителството на Люксембург, Европейския институт за културни маршрути - Люксембург и Министерство на Културата на България. Представен е за пръв път пред широка публика на Регионалната среща в Опатия от президента на България Георги Първанов.

Уебсайтът представя богата текстова, илюстративна и интерактивна информация за културното наследство на Югоизточна Европа, комбинирана с подробна географска информация. Целта на уебсайта е да предлага на потребителите информация за възможностите за културен туризъм в региона. Съдържанието на уебсайта може да се обновява изцяло от екипа на проекта посредством специализирана система за управление на съдържанието.

Проектът HERITAGE: ESPRIT (2007-2008) е селекциониран в конкурс на Министерството на образованието и науката (2006) и реализиран в партньорство между Университет по архитектура, строителство и геодезия, Национална художествена академия, Асоциация за културен туризъм и Български национален комитет на ИКОМОС. В рамките на проекта уебсайтът е преведен изцяло на български, а базата данни с обекти на културното наследство е обновена с множество нови обекти. GIS данните са интегрирани с Google Maps. Структурата на уебсайта е променена така, че да осигури по-лесен достъп на потребителите до културното наследство на Югоизточна Европа.

Екип

Лого и графична концепция: ImageContext
GIS разработка и интеграция с Google Maps: Иван Делчев
Тестване с потребители: Лукрат
Управление на уеб-проекта, потребителски интерфейс (front-end разработка), back-end разработка и CMS, поддръжка: Pixelflower

Награди

  • Второ място, проект „Културно наследство: Образование-Наука-Опазване-Интегрирани в туризма" HERITAGE: ESPRIT, ИКТ Експо 2008

Виж всички проекти