Античният стадион на Филипопол [beta]

Клиент: Областна администрация - Пловдив
Уебсайт: antichen-stadion-plovdiv.bg
Статус: онлайн
Дата на завършване: 24.06.2011
Категория: Информационен уебсайт, Интерактивна карта

Уебсайтът на цели да изяви Античния стадион в контекста на Античния Филипопол. Различните обекти в античния град са показани в интерактивна карта – сред тях са Античния театър, Източната порта, Голямата Базилика, Форумът и т.н.

Уебсайтът съдържа и карта на Стадиона, в която събира разпокъсаните му части, намиращ се под главната улица на днешен Пловдив, и ги показва на едно място - единствено така може да се види каква е била ролята на обекта. Има информация за игрите, провеждани там, данни за експонирането и проучването на обекта, богат снимков материал, информация за идейния проект за обновяването на архитектурния паметник, както и етапите от изпълнението на строителството - през 2012 г. на пл. Джумая в Пловдив ще има презентационен център, в който посетителите ще могат да видят как е изглеждал Античния стадион през 2ри век.

Уебсайтът е част от проекта „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”, който се реализира с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Екип

Графична концепция и интерактивни карти: Калин Върбанов
Потребителски интерфейс (front-end разработка), back-end разработка и CMS: Pixelflower

Виж всички проекти